С участието на “Рина Консулт” успешно беше внедрена и сертифицирана Система за управление на здравето и безопасността при работа на “КОСТАЛ БЪЛГАРИЯ АУТОМОТИВ” ЕООД, гр. Пазарджик съгласно изискванията на ISO 45001:2018

В началото на юли 2020 г. успешно приключи сертификационният одит на “КОСТАЛ БЪЛГАРИЯ АУТОМОТИВ” ЕООД по ISO 45001:2018. За целта екипът ни разработи необходимата документация, участва във внедряването на системата на място в завода и проведе обучения на ръководния състав в организацията. Системата е разработена в съответствие със специфичните процеси, протичащи в организацията и има за цел да подпомага фирмата в управление на дейностите по защита на здравето и безопасността при работа.     

Основната дейност на фирма “КОСТАЛ БЪЛГАРИЯ АУТОМОТИВ” ЕООД, гр. Пазарджик е проектиране и производство на електрически, механични и мехатронни автомобилни системи. В производствената база се произвеждат части за кормилната уредба на колите на почти всички марки, сред които “БМВ”, “Ауди”, “Форд”, “Шкода”, “Фолксваген” и “Крайслер”.

Площадката на производствената база за производство на елементи за високотехнологични компоненти за автомобили е ситуирана в Южната промишлена зона на гр.Пазарджик. Заводът за високотехнологични компоненти за автомобили е построен съгласно всички европейски стандарти за организация на производството, екологична защита и осигуряване на здравето и безопасността при работа, съобразявайки се със стандартите за работа и качество на компанията и българското законодателството.

 Към настоящия момент броят на служителите във фирмата е над 1700, като тенденцията е до края на годината да достигнат 2000. През тази година беше закрит заводът-майка в Чехия, а дейността му прехвърлена към “КОСТАЛ БЪЛГАРИЯ АУТОМОТИВ” ЕООД, с което той се превърна в най-голямата производствена база от веригата в Европа.

През 2019 г., отново с консултантското съдействие на “Рина Консулт” в завода беше сертифицирана  и Система за управление по околна среда /СУОС/ съгласно изискванията на ISO 14001:2015. Сертифицираща организация и в двата одита беше “ТЮФ НОРД България” ЕООД.